ΣTON EIΣAΓΓEΛEA OI 2 TOYPKOI
Από καύσιμα έχουνε μείνει τα πλωτά του Λιμεναρχείου κι’ αυτό αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωϊ όταν τα τοπικά πλωτά δεν μπόρεσαν να παρέμβουν στην υπόθεση διακίνησης των 55 λαθρομεταναστών με τους δύο Τούρκους διακινητές και ειδοποιήθηκε να παρέμβει πλωτό από Κυλλήνη!
Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να λύσει άμεσα το πρόβλημα, γιατί στο θαλάσσιο χώρο των νησιών μας καραδοκούν διαρκώς μεγάλοι κίνδυνοι.

Oσον αφορά την υπόθεση των λαθρομεταναστών οι πληροφορίες που συλλέξαμε αναφέρουν τα εξής:
Το ιστιοφόρο «Coroma-ntel», σημαίας Μ. Βρετανίας, εντόπισαν το Σάββατο το πρωϊ οι Λιμενικές Αρχές της Κεφαλονιάς, μετά από σήμα του Θαλάμου Επιχειρήσεων του ΥΕΝ, έξω από τον Πόρο, με επιβαίνοντες 55 λαθρομετανάστες.
Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, που απέστειλε πλωτό πλοίο και οδήγησε το ιστιοφόρο στο Λιμάνι του Πόρου.
Στο ιστιοφόρο επέβαιναν δύο Τούρκοι διακηνητές, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται στο Λιμεναρχείο Αργοστολίου.
Oι 55 λαθρομετανάστες οι οποίοι ήταν 13 Πακιστανοί, 34 Μπαγκλαντέζοι, 2 Ινδοί, 3 Σύριοι, 1 Μαροκινός και 2 Αφγανοί, οδηγήθηκαν με λεωφορείο στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Αγκυροβολίου της Αγίας Πελαγίας, που τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, φαγητόι και ρουχισμός. Κάποιοι απ' αυτούς μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, λόγω εξάντλησης μετά από το «μακρύ τους ταξίδι».
Προχθές το βράδι, μετά τις διαδικασίες της διοικητικής απέλασης, οι 55 λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν με λεωφορείο στην Κυλλήνη, όπου αφέθησαν ελεύθεροι.
Oι δύο Τούρκοι διακινητές κρατούνται και αναμένεται μετά την ολοκλήρωση του φακέλου της προανάκρισης να οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Το ιστιοφόρο «Coroma-ntel» κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου.
Στην περίθαλψη των 55 λαθρομεταναστών και στην παροχή πρώτων βοηθειών σημαντική βοήθεια προσέφεραν οι Εθελοντές Σαμαρείτες και συμπατριώτες μας επιχειρηματίες.